Warning: Declaration of CycloneSlider_ExportPage::render_page($post) should be compatible with CycloneSlider_WpAdminSubPage::render_page() in /var/www/vhosts/meandmybestfriend.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cyclone-slider-2/src/CycloneSlider/ExportPage.php on line 5 Warning: Declaration of CycloneSlider_ImportPage::render_page($post) should be compatible with CycloneSlider_WpAdminSubPage::render_page() in /var/www/vhosts/meandmybestfriend.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cyclone-slider-2/src/CycloneSlider/ImportPage.php on line 167 Toril Strooper | Me and My Best Friend Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/vhosts/meandmybestfriend.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5560

Toril Strooper

 

Wij zijn Tomas, Kim & Toril Strooper 

Nadat mijn zoon Tomas en ik in 2009 in Thüringen zijn gaan wonen, omringd door velden, bossen en vooral rust zijn er aantal grote veranderingen geweest. De meest belangrijke was dat onze paarden aan huis kwamen wonen! En dat was alle moeite waard! emigreren is niet niks, maar de dieren die om ons heen wonen, het riviertje dat door onze grote tuin stroomt, het schitterende dorpje Friedmannsdorf (vredemansdorp) met zijn vriendelijke inwoners! Elke dag opstaan en de paarden zien grazen, uit je tuindeur stappen en een prachtige natuurwandeling met de kinderen en honden kunnen maken, de stilte en rust….

In 2011 werd mijn dochter Kim geboren!

Ik ben blij dat ik deze spannende en zeer grote stap genomen heb. Het is hard werken, maar we genieten elke dag weer!!! We zijn inmiddels betrokken in een groot natuurproject met paardenbegrazing en natuurbeheer. Dus groei en vele mooie toekomstplannen!

Border Collies Als jonge dame van 19 kreeg mijn geweldige Border Collie Summer (“Kayleigh’s Indian Summer”) haar eerste nestje. Dit was de mooiste hondenbevalling ooit. De bange ogen van Summer toen ze met veel pijn het eerste pupje eruit perste. Ze wilde er niets van weten! We moesten haar stevig vast houden om het kleine reutje te laten drinken. Met de eerste krachtige slokken aan de tepels, kwamen de moederhormonen vrij… en sloeg de angst om in liefde. Ik zie Summers ogen nog als de dag van gisteren veranderen in zachte moederogen. Fascinerend mooi! Daarna kreeg ze nog 6 reutjes… en hield op met bevallen. Ik wilde zelf een dochter aanhouden dus dat was wat! Maar dolgelukkig gingen we slapen. De volgende ochtend telde ik twee puppies teveel… Ze had er toch nog twee gekregen en ja hoor…twee teefjes. “Me and My Best Friend Jesse James” was geboren en dat werd een kanjer! Jaren lang hebben we dus Border Collies gefokt. Best een moeilijk ras aangezien ze zo intelligent zijn, leren ze ook slechte dingen sneller. Maar met onze super socialisatie bleken de kleintjes vrolijk en vrij in het leven te staan. Bijna alles pups zijn probleemloos door het leven gegaan. Daar ben ik trots op als fokker! Als laatste had “Me and My Best Friend Kimber-Lee”, dochter van Summer, nog een nestje. Wellicht zou er een teefje blijven om mee verder te gaan. Maar het lot wilde dat er 6 reutjes geboren werden. Wat ik niet zo erg vond, want de Bordertjes waren niet echt ideaal met paarden. Het gaf toch irritaties dat ze continue zaten te staren, jagen, soms zelfs bijten… gewoon gedrag voor Border Collies, maar niet meer geschikt voor onze nieuwe situatie en dus ging ik op zoek naar een ras wat beter bij ons paste. Na kort zoeken bleek dit de Australische Herder te zijn! Na 20 jaar Border Collies en Thuringse Herders, zijn we dus Aussies gaan fokken!

Australische Herders Een ras om hebberig van te worden! Met hun prachtige kleuren en lieve koppen! Maar uiterlijk doet er uiteindelijk niets toe, dus eerst hebben we er eentje geprobeerd. Ik kocht een lief, mooi blue merle teefje “Lilly’s silly Sam”. Ik had het helaas zo druk toen Sam kwam. Tomas, mijn zoon was nog geen 2, we gingen emigreren, alles was spannend, ik kocht een grote waakhond die niet zo aardig was tegen Sam… er kwamen mensen voorbij die haar graag wilde hebben en ik dacht dat dat beter zou zijn… Dat was helaas fout gedacht, ik heb wel vaker een hond herplaatst, nooit spijt gehad… Maar van Sam had ik spijt. Ik miste haar heel erg. En dat was een goed teken! Zou de Aussie dan bij ons passen? Je moet weten dat ik hondengedragdeskundige ben, mijn totale HBO studie gericht heb op hondentraining, gedrag en alles… dus behoorlijk kieskeurig ben (-; Gelukkig had ik een afspraak met de mensen die Sam van me kochten, dat ik nog een pup van Sam terug zou krijgen. Mijn lange wachten werd beloond met een schitterende blue merle reu; “Me and My Best Friend James“. Al veel eerder leerde ik Aussie “HM Moonshadow Mic” van Ellen Vierhaus kennen en vond deze robuuste teef zo leuk dat ik een pup bestelde. Jaren later pas… kwam er eindelijk een nestje. Deze pups werden op dezelfde dag als James geboren! Ik zocht een lief black tri teefje uit en noemde haar; “Four Beats Megan“. De twee pups kwamen tegelijk bij ons wonen…   James is als jaarling bij Klaas en Marianne Feuth gaan wonen en heeft hen besmet met een serieus Aussie virus! In 2014 verhuisden zij naar Friedmannsdorf en werden we buren. We besloten samen een mooie Aussie fokkerij te starten.

Veel plezier op deze website en u bent altijd welkom om een mail te sturen en ons bedrijf te bezoeken!

Tomas, Kim & Toril Strooper